Utveckla ditt bokprojekt

Som förlagscoach lotsar jag dig framåt i processen, från idé till bok. Jag har mångårig erfarenhet som förlagsredaktör från flera stora förlag i Sverige och hjälper dig att utveckla bokidéer, halvfärdiga texter eller refuserade manus. Jag tittar på språket, innehållet och utgivningsmöjligheterna och ger dig massor med tips och råd.

 

Mitt ämne är framför allt facklitteratur men jag jobbar även mycket med skönlitteratur. Boka en privat konsultation med mig! Jag ger konsultationer på plats i Lund, Stockholm samt Östersund. Dessutom även per telefon. Jag framträder  och håller föredrag på bokcirklar, bibliotek och liknande.

 

Jag är  förlagsredaktör åt ett stort bokförlag samt universitetsadjunkt i svenska språket och litteraturvetenskap vid Mittuniversitetet. Där är jag bland annat initiativtagare till den uppmärksammade kursen ”Facklitteraturens värld – sakprosa i teori och praktik”.

 

Jag är även lärare på Skrivarakademin i Stockholm med den populära kursen ”Att skriva fackbok”.

Läs min bok

Min senaste bok utkom i augusti 2016 på Ordfront förlag. ”Ett, två, tre, fackbok!  Från idé till framgång” heter den. Det är Sveriges första handbok i fackboksskrivande.

 

Kunnigt och inspirerande, personligt och inkluderande, konkretiserar jag skrivandets hantverk genom en rad användbara och ändamålsenliga råd. Boken innehåller mängder av tankeväckande exempel,  som öppnar för kreativa uppslag. Boken inkluderar även ett djuplodande efterord av Jo-Bech Karlsen.

 

Bland mina tidigare böcker kan nämnas boken ”Att sluta cirkeln: aboriginerna, Eric och jag” (Carlssons, 2006). Den handlar om att nå förståelse och försoning med handlingar från det förgångna. Eric blev känd som upptäcktsresande och vetenskapsman – men även för att 1910–1911 ha smugglat aboriginskelett från Australien till Sverige. Detta under en tid då rasbiologin dominerade naturvetenskapen och plundring ansågs nödvändig för den vetenskapliga forskningen. Skeletten som stals från de aboriginska gravarna är nu återlämnade till de berörda aborigingrupperna, med hjälp av mig. Det ledde till att jag bland annat blev adopterad av en aboriginklan och fick ett aboriginskt namn – av en av de klanerna som min släkting Eric tagit flera skelett från.

Förlagscoach

Lotte Suranga Mjöberg

Förlagscoach

e-post: lotte@aflo105.se

tel: 070-304 08 57

Förlagscoach / Hästar  |  lotte@aflo105.se  |  070-304 08 57

Bygg & Renovering / Meditation m.m. anandraj@aflo105.se  |  073-741 95 11

Åflo 105, 830 51 Offerdal  |  Sverige

 

© Åflo 105

Förlagscoach / Hästar

lotte@aflo105.se  |  070-304 08 57

Bygg & Renovering / Meditation m.m.

 anandraj@aflo105.se  |  073-741 95 11

Åflo 105, 830 51 Offerdal  |  Sverige

 

© Åflo 105